[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Svo] Boost Solenoid {3}



I bypassed my controller solenoid once on my 86 and the result was pegging
the factory boost gauge and an overboost alarm.  So, I reconnected it.  I
will leave alone till I feel like replacing the solenoid w/ an adjustable
valve.  Apparently in my car the pressure bleed is restricted at the boost
solenoid and not the tee.

Carl Haines

-----Original Message-----
From: Carl Morris <Carl_Morris@StorTek.Com>


>RaceSVO@aol.com wrote:
>>
>> I sent this before but never saw it show up, so I am resending......
>
>Cool, I never saw it before either.  Dave swears it all gets through
>eventually, but I don't know...;-)
>
>> I noticed that when I ran my turbo boost lines over to the solenoid on
the
>> fender of my 84 SVO, I was get less boost then I use too; roughly 7 PSI.
I
>> put a line straight across the turbo, bypass the solenoid on the fender,
and
>> it appears to be giving me the proper boost again; roughly 10 PSI.  Does
this
>> indicate that the solenoid is bad or something else?  Also, can you get
the
>> solenoid through Ford or somewhere else?
>
>I've only been around a few SVOs, but I've never seen an early model yet
>that the solenoid was working right on.  Mine never did, Chris Roth's
>85 didn't either.  I don't know the answer, because I just bypassed it
>and never worried about it again.  I think your boost gauge might be
>off though (or else mine is).  Mine went to 13 or 14 as soon as I
>bypassed the solenoid.
>
>--
>Carl_Morris@StorTek.Com
>